teisipäev, 19. mai 2020

Keda ei päästeta


Siit maailmast ei pääse edasi, kui te ei muutu ja ei kahetse tehtut:
Ülekohtused
Hoorajad
Ebajumala kummardajad (selle termini peaksin kindlasti piibli abil lahti kirjeldama tulevikus).
Abielurikkujad
Salajased ropud
Poisipilastajad
Vargad
Ahned
Joodikud
Pilkajad
Anastajad

KJV

9 Know ye not that the unrighteous shall not inherit the kingdom of God? Be not deceived: neither fornicators, nor idolaters, nor adulterers, nor effeminate, nor abusers of themselves with mankind,
10 Nor thieves, nor covetous, nor drunkards, nor revilers, nor extortioners, shall inherit the kingdom of God.

Tõlge

9 Kas te ei tea, et ülekohtused ei päri Jumala riiki? Ärge eksige: ei kõlvatud, ebajumalakummardajad ega abielurikkujad ega ebamehelikud ega üksteise kuritarvitajad koos inimkonnaga.
10 Vargad ega ahned ega joodikud ega pilkajad ega väljapressijad ei päri Jumala riiki.

Ei saa just otseselt öelda, et üks patt on vähem patt kui teine, kuid siiski on patte, mis võibolla teevad teisele inimesele vähem haiget, kuid on surmapatud sellegipoolest. Üks suhteliselt "süütu" patt tundub ju olevat hoorus, millega ei tehta näiliselt otseselt kurja kellegile, kuid see on põlastusväärne enamustele inimestele ja väga põlastasväärne Jumalale, sest nii te rikute tema templit.


Piibel 1968

18 Põgenege hooruse eest! Iga patt, mida inimene iganes teeb, on väljaspool ihu, aga kes hoorab, teeb pattu omaenese ihu vastu.
19 Või te ei tea, et teie ihu on teie sees oleva Püha Vaimu tempel, kelle te olete saanud Jumalalt, ja et te ei ole iseeneste omad?

KJV

18 Flee fornication. Every sin that a man doeth is without the body; but he that committeth fornication sinneth against his own body. 19 What? know ye not that your body is the temple of the Holy Ghost which is in you, which ye have of God, and ye are not your own?

Tõlge

18 Põgenege hooruse eest. Iga patt, mida inimene teeb, on ilma ihuta; aga see, kes hoorab, teeb pattu oma ihu vastu. 19 Mida? Kas te ei tea, et teie keha on Püha Vaimu tempel, mis on teie sees, mis teil on Jumalast ja mis pole teie oma?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jõulukombed Eestis

Jõulupühade kombed Eestis. Käes on jälle ammuigatsetud rõõmupühad... Palju nimesid antakse jõulupühadele, neid nimetatakse armastuse-, rahup...